Blije eerste bewoners in Hof van Clothilde

Geplaatst op

Op donderdag 11 januari kregen de eerste huurders van Hof van Clothilde de sleutel van hun gloednieuwe woning. Elan Wonen realiseert in totaal 297 nieuwe woningen op deze locatie. Het eerste gebouw is klaar, wat betekent dat 73 appartementen nu beschikbaar zijn.

Verhuizen kan beginnen

Het was een bijzondere dag voor Nur Bezema, die op deze eerste opleveringsdag haar sleutels in ontvangst mocht nemen. Marieke Heilbron, directeur bij Elan Wonen, overhandigde de sleutels aan Nur. Nur Bezema: “Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe woning in Haarlem! Na eerdere avonturen in Amsterdam en Alkmaar kijk ik ernaar uit om nu Haarlem te ontdekken. Mijn uitzicht hier vanaf de 6e verdieping is echt prachtig. Tijdens de bezichtiging had ik in een woning op een andere verdieping bekeken, waardoor ik nieuwsgierig was naar mijn eigen uitzicht. Ik kijk nu uit over de stad, dit is een fantastische verrassing. Ik weet zeker dat ik me hier snel helemaal thuis zal voelen.”

Gericht op de toekomst

In april vorig jaar begon de bouw langs de Schipholweg. Nu, bijna 9 maanden later, is het eerste gebouw klaar. Marieke Heilbron: “Dit is een prachtig moment. Het is inspirerend om te zien hoe deze plek, voorheen bezet door oude woningen, is omgetoverd tot een duurzaam woongebouw. Deze moderne appartementen zijn gebouwd met oog  op de toekomst: ze zijn goed geïsoleerd, uitgerust met duurzame installaties en vloerverwarming. Met de overhandiging van de sleutels begint voor veel bewoners een nieuw hoofdstuk. We hopen dat deze woningen niet alleen een dak boven hun hoofd bieden, maar ook een warme, prettige omgeving waar ze zich echt thuis voelen."

Oplevering in 2 fasen

De eerste 73 woningen worden nu opgeleverd. Het 2e deel met in totaal 125 woningen in april 2024. Deze woningen worden in februari aangeboden via Woonservice. In totaal worden er 198 sociale huurwoningen opgeleverd.

Verschillende soorten woningen

Dit project omvat verschillende woningtypen. Naast de 198 sociale huurwoningen bouwen we ook 20 woonwerkwoningen en 43 huurappartementen voor de vrije sector. Daarnaast komen er 25 koopwoningen en zorgappartementen. Deze mix van woningen draagt bij aan een gemengde wijk, voor jong en oud. 

Wij wensen alle nieuwe bewoners veel plezier in hun nieuwe huis!

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Zaterdag 13 april is het tegelwipdag!

Op zaterdag 13 april kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur uw tegels in zand omruilen voor planten. Er zijn verschillende ruilpunten in Haarlem waar u uw tegels en zand kunt inleveren.
Lees meer

Woont u in een flat? Vanaf 1 april betaalt u een hoger voorschotbedrag

Woont u in een gebouw met een algemene ruimte, lift en verlichting? Dan betaalt u iedere maand een voorschotbedrag voor de stroom en het gas wat hiervoor wordt gebruikt. Ons contract voor stroom en gas liep af en wij hebben een nieuwe overeenkomst afgesloten. Helaas zijn de prijzen de afgelopen jaren gestegen en hebben wij een contract met een hogere prijs moeten afsluiten. Om deze reden wordt het voorschotbedrag vanaf 1 april verhoogd voor bewoners in een flat.
Lees meer

Elan Wonen koopt 114 sociale huurappartementen in HIGH5

PERSBERICHT | Elan Wonen heeft van ontwikkelcombinatie Hoorne Vastgoed/HBB Groep 114 sociale huurappartementen gekocht in nieuwbouwproject HIGH5 in Haarlem. Naast het sluiten van de koopovereenkomst zijn door HBB Groep en Elan Wonen ook de handtekeningen gezet onder de realisatieovereenkomst. Naar verwachting start HBB Groep eind dit jaar met de bouw en worden de woningen begin 2027 opgeleverd.
Lees meer