De nieuwbouw van de Hamelinkstraat begint

Geplaatst op

Op 19 april vierden we de officiële start van de bouw van ons omvangrijke woningbouwproject aan de Schipholweg in Haarlem. In opdracht van Elan Wonen bouwt Hillen & Roosen 297 nieuwe woningen op deze plek.

Op de zanderige bouwplaats is het heiwerk voor de nieuwe woningen al begonnen. Maar gistermiddag begon de bouw ook officieel en dat werd gevierd met alle betrokkenen. Marieke Heilbron, bestuurder Elan Wonen, is blij dat de bouw van start gaat. “De druk op de woningmarkt is gigantisch, zeker op de sociale huursector. Daarom zijn de bijna 300 nieuwe woningen die we hier gaan bouwen zeer welkom voor huurders die op zoek zijn naar betaalbare woonruimte. En het gaat verder dan alleen dat, we bouwen met dit project aan een nieuwe buurt. Een veilige, fijne buurt voor de toekomst.”

Ook wethouder Floor Roduner (stadsontwikkeling) was bij de feestelijke start. "Deze 3 woonblokken zijn het sluitstuk van een grote herontwikkeling in de Slachthuisbuurt. In dit gebied is al veel gedaan en als gemeente zijn we daar trots op. Ik ben blij dat we aan het eind zijn van een heel lang traject."

Feestelijke start met de buurt

De kinderen van basisschool de Talenten maken de bouw van dicht bij mee. Als ze uit het raam kijken zien ze de bouwmachines komen en gaan. Zij maakten speciaal voor de start van de bouw een 'tijdscapsule'. Een beschilderde kist gevuld met herinneringen aan de huidige tijd. Van een geschiedenisboek over de Slachthuisbuurt tot een coronatest, iedere groep heeft een unieke 'schat' in de kist gedaan. Onder begeleiding van Dennis van Schie (Hillen & Roosen) stopten ze de kist in de grond die met beton werd overgoten. Daarna was het tijd voor een borrel met de buurt en alle betrokkenen.

Nadruk ligt op sociale huur

Aan de Schipholweg komen 3 woonblokken met appartementen. Hierin komen 198 sociale huurwoningen met 1-, 2- en 3 kamerwoningen, variërend in de grootte van 36m2 tot 85m2. Daarnaast realiseren we woonwerkwoningen en huurappartementen voor de vrije sector. De nieuwe bebouwing kent meerdere hoogtes; aan de Schipholwegzijde is de bouwhoogte zeven lagen. Tegenover de aansluiting met de Europaweg komt een toren met negen verdiepingen. De laagbouw vind je aan de achterzijde van het project. Achter de woonblokken komen 26 eengezinswoningen. Zo ontstaat een levendig straatbeeld met een grote variatie in woningen. De nieuwe woningen worden zeer energiezuinig en gasloos.

Oplevering gepland in 2023

Zoals het er nu naar uit ziet worden de woningen vanaf eind 2023 opgeleverd.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Zaterdag 13 april is het tegelwipdag!

Op zaterdag 13 april kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur uw tegels in zand omruilen voor planten. Er zijn verschillende ruilpunten in Haarlem waar u uw tegels en zand kunt inleveren.
Lees meer

Woont u in een flat? Vanaf 1 april betaalt u een hoger voorschotbedrag

Woont u in een gebouw met een algemene ruimte, lift en verlichting? Dan betaalt u iedere maand een voorschotbedrag voor de stroom en het gas wat hiervoor wordt gebruikt. Ons contract voor stroom en gas liep af en wij hebben een nieuwe overeenkomst afgesloten. Helaas zijn de prijzen de afgelopen jaren gestegen en hebben wij een contract met een hogere prijs moeten afsluiten. Om deze reden wordt het voorschotbedrag vanaf 1 april verhoogd voor bewoners in een flat.
Lees meer

Elan Wonen koopt 114 sociale huurappartementen in HIGH5

PERSBERICHT | Elan Wonen heeft van ontwikkelcombinatie Hoorne Vastgoed/HBB Groep 114 sociale huurappartementen gekocht in nieuwbouwproject HIGH5 in Haarlem. Naast het sluiten van de koopovereenkomst zijn door HBB Groep en Elan Wonen ook de handtekeningen gezet onder de realisatieovereenkomst. Naar verwachting start HBB Groep eind dit jaar met de bouw en worden de woningen begin 2027 opgeleverd.
Lees meer