Een beter milieu begint met... De Haarlem Recycletas

Geplaatst op

Spaarnelanden wil samen met u bijdragen aan een beter milieu. Hiervoor biedt zij de Haarlem Recycletas aan. Met deze tas verzamelt u op een gemakkelijke manier boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel en cd’s/dvd’s waar u vanaf wilt. De gevulde Recycletas wordt door Spaanelanden op afspraak bij u thuis opgehaald.

De opgehaalde spullen worden gesorteerd voor de kringloop of recycling. Hierdoor worden de spullen niet verbrand met het restafval, maar zo duurzaam mogelijk hergebruikt.

Hoe werkt de Haarlem Recycletas?

Haal een gratis recycletas.

  • Bekijk hier waar u de tas kunt ophalen.

Doe uw boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed, textiel en cd’s/dvd’s in de tas.

  • Alleen de officiële recycletas of tijdelijke tas met aangehecht label worden meegenomen;

  • Zorg dat de spullen droog blijven;

  • Bied maximaal 3 recycletassen per afspraak aan;

  • Alle spullen moeten in de tas passen met de rits dicht;

  • De tas mag maximaal 14 kilo wegen en mag maar tot de helft gevuld zijn met boeken;

  • De spullen mogen zowel heel als kapot zijn. Wel belangrijk is dat alles schoon is.

Lever de spullen in

  • Maak een gratis afspraak om de spullen op te laten halen;

  • Lever de spullen in bij de Recyclewagen of op het Milieuplein.

Zorg dat de tas op de ophaaldag uiterlijk 7.30 uur buiten bij de voordeur staat. U hoeft niet thuis te blijven voor de afspraak.

  • Woont u in een flat? Zet de tas dan bij de entree op een plek waar andere bewoners geen last ervan hebben.

Nadat de Recycletas is meegenomen, krijgt u een nieuwe tas in de brievenbus.

Wat gebeurt er met uw spullen?

Alle spullen worden gesorteerd voor de kringloop of recycling. Dit wordt gedaan door Spaarnewerkt. Goede spullen komen bij de kringloopwinkels van de Snuffelmug terecht. Zo krijgen boeken, elektrische apparaten, speelgoed en textiel een tweede leven.

Kapotte spullen worden op een andere manier hergebruikt. Textiel wordt bijvoorbeeld verwerkt tot poetsdoek of isolatiemateriaal. En onderdelen van kapotte elektrische apparaten worden hergebruikt.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Zaterdag 13 april is het tegelwipdag!

Op zaterdag 13 april kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur uw tegels in zand omruilen voor planten. Er zijn verschillende ruilpunten in Haarlem waar u uw tegels en zand kunt inleveren.
Lees meer

Woont u in een flat? Vanaf 1 april betaalt u een hoger voorschotbedrag

Woont u in een gebouw met een algemene ruimte, lift en verlichting? Dan betaalt u iedere maand een voorschotbedrag voor de stroom en het gas wat hiervoor wordt gebruikt. Ons contract voor stroom en gas liep af en wij hebben een nieuwe overeenkomst afgesloten. Helaas zijn de prijzen de afgelopen jaren gestegen en hebben wij een contract met een hogere prijs moeten afsluiten. Om deze reden wordt het voorschotbedrag vanaf 1 april verhoogd voor bewoners in een flat.
Lees meer

Elan Wonen koopt 114 sociale huurappartementen in HIGH5

PERSBERICHT | Elan Wonen heeft van ontwikkelcombinatie Hoorne Vastgoed/HBB Groep 114 sociale huurappartementen gekocht in nieuwbouwproject HIGH5 in Haarlem. Naast het sluiten van de koopovereenkomst zijn door HBB Groep en Elan Wonen ook de handtekeningen gezet onder de realisatieovereenkomst. Naar verwachting start HBB Groep eind dit jaar met de bouw en worden de woningen begin 2027 opgeleverd.
Lees meer