Energietoeslag in 2023

Geplaatst op

De energietoeslag is een vergoeding voor gestegen energiekosten. De hoogte van de energietoeslag is dit jaar afhankelijk van de hoogte van uw inkomen.

De gemeenten Haarlem en Heemstede hebben de energietoeslag al uitbetaald aan sommige inwoners. Het gaat dan om inwoners waarvan beide gemeenten weten dat zij aan de voorwaarden voldoen.

Heeft u de energietoeslag nog niet gekregen en denkt u hier wel recht op te hebben?

Dan kunt u de energietoeslag zelf aanvragen. Klik op de link van uw gemeente en doorloop de stappen op de website van uw gemeente.

De energietoeslag is bedoeld voor Nederlanders met een laag inkomen

Een laag inkomen betekent dat u op of net boven het sociaal minimum verdient. De toeslag is er voor iedereen met een bijstandsuitkering, IOAW-uitkering, IOAZ- of Bbz-uitkering of AIO-aanvulling vanuit de SvB. Gemeenten bepalen zelf tot welk inkomen hun inwoners recht hebben op energietoeslag.

Tijdelijk Noodfonds Energie

Huishoudens met een inkomen tot 200% van het sociaal minimum én een hoge energierekening kunnen een aanvraag doen voor financiële ondersteuning bij het betalen van hun energierekening. Deze financiële ondersteuning komt vanuit het Tijdelijk Noodfonds Energie. 

Als u aan de voorwaarden voldoet, kunt u naar verwachting vanaf januari 2024 een aanvraag doen. Meer informatie hierover vindt u op www.noodfondsenergie.nl

Meer informatie over de energietoeslag en het Tijdelijk Noodfonds Energie vindt u in deze folder.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Zaterdag 13 april is het tegelwipdag!

Op zaterdag 13 april kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur uw tegels in zand omruilen voor planten. Er zijn verschillende ruilpunten in Haarlem waar u uw tegels en zand kunt inleveren.
Lees meer

Woont u in een flat? Vanaf 1 april betaalt u een hoger voorschotbedrag

Woont u in een gebouw met een algemene ruimte, lift en verlichting? Dan betaalt u iedere maand een voorschotbedrag voor de stroom en het gas wat hiervoor wordt gebruikt. Ons contract voor stroom en gas liep af en wij hebben een nieuwe overeenkomst afgesloten. Helaas zijn de prijzen de afgelopen jaren gestegen en hebben wij een contract met een hogere prijs moeten afsluiten. Om deze reden wordt het voorschotbedrag vanaf 1 april verhoogd voor bewoners in een flat.
Lees meer

Elan Wonen koopt 114 sociale huurappartementen in HIGH5

PERSBERICHT | Elan Wonen heeft van ontwikkelcombinatie Hoorne Vastgoed/HBB Groep 114 sociale huurappartementen gekocht in nieuwbouwproject HIGH5 in Haarlem. Naast het sluiten van de koopovereenkomst zijn door HBB Groep en Elan Wonen ook de handtekeningen gezet onder de realisatieovereenkomst. Naar verwachting start HBB Groep eind dit jaar met de bouw en worden de woningen begin 2027 opgeleverd.
Lees meer