Nieuwbouw Hamelink bereikt hoogste punt

Geplaatst op

Woensdagmiddag 4 oktober gingen de vlaggen van Hillen & Roosen en Elan Wonen de lucht in. Samen met de 130 bouwers vierden we het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw langs de Schipholweg in Haarlem. Marieke Heilbron, directeur Elan Wonen: “Een mooie mijlpaal. Met de bouw van de 297 nieuwe en duurzame woningen wordt een belangrijke stap gezet om de woningnood te verminderen in Haarlem.”

De verwachting is dat de nieuwbouw een positieve impuls geeft aan de leefbaarheid in de Slachthuisbuurt. Rolof Venema, directeur Hillen & Roosen: “De Hamelink is een omvangrijk project dat een enorme impact levert op zijn toekomstige bewoners én op zijn omgeving. Wij zijn er trots op dat wij als bouwbedrijf onze expertise kunnen inzetten om samen met Elan Wonen een bijdrage aan Haarlem en in het bijzonder aan deze buurt te mogen leveren.”

Nog meer zin in

Nicole Janus hees de Nederlandse vlag. Zij woonde ruim 10 jaar in de J.J. Hamelinkstraat voordat haar woning werd gesloopt. In het voorjaar keert zij terug in haar oude buurt. Dan ontvangt Nicole de sleutel van haar nieuwe appartement. “Ik kan niet wachten en na vandaag heb ik er nog meer zin in.” 

Het grotere plan

Het project, ontworpen door FAZO Architecten*, betreft grotendeels sociale huurwoningen, 43 huurwoningen in de vrije sector en 25 koopwoningen. Een grote diversiteit aan woningen voor jong en oud. Het project is onderdeel van het grotere plan Slachthuisbuurt Zuidstrook. 

De planning

Eind 2023 worden de 1e sociale huurwoningen opgeleverd. De verwachting is dat het totale project voor de zomer van 2024 opgeleverd.  

*) FAZO Architecten is een samenwerkingsverband tussen Faro Architecten en ENZO Architecten.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Zaterdag 13 april is het tegelwipdag!

Op zaterdag 13 april kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur uw tegels in zand omruilen voor planten. Er zijn verschillende ruilpunten in Haarlem waar u uw tegels en zand kunt inleveren.
Lees meer

Woont u in een flat? Vanaf 1 april betaalt u een hoger voorschotbedrag

Woont u in een gebouw met een algemene ruimte, lift en verlichting? Dan betaalt u iedere maand een voorschotbedrag voor de stroom en het gas wat hiervoor wordt gebruikt. Ons contract voor stroom en gas liep af en wij hebben een nieuwe overeenkomst afgesloten. Helaas zijn de prijzen de afgelopen jaren gestegen en hebben wij een contract met een hogere prijs moeten afsluiten. Om deze reden wordt het voorschotbedrag vanaf 1 april verhoogd voor bewoners in een flat.
Lees meer

Elan Wonen koopt 114 sociale huurappartementen in HIGH5

PERSBERICHT | Elan Wonen heeft van ontwikkelcombinatie Hoorne Vastgoed/HBB Groep 114 sociale huurappartementen gekocht in nieuwbouwproject HIGH5 in Haarlem. Naast het sluiten van de koopovereenkomst zijn door HBB Groep en Elan Wonen ook de handtekeningen gezet onder de realisatieovereenkomst. Naar verwachting start HBB Groep eind dit jaar met de bouw en worden de woningen begin 2027 opgeleverd.
Lees meer