Ondertekening samenwerking Stichting SIG en Elan Wonen

Geplaatst op

Op maandag 18 september 2023 ondertekenden Stichting SIG en Elan Wonen een samenwerkingsovereenkomst voor de nieuwbouw aan de Schipholweg in Haarlem. SIG is een organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking. SIG-bestuurder Jan Kroft: “We zijn er trots op dat we 20 cliënten in een nieuwe woning kunnen huisvesten en hen samen met goede begeleiding een mooie volgende stap kunnen bieden. Op een mooie locatie en ook nog eens op loopafstand van onze Buurtwinkel Hof van Leijh.”

Samenwerking

Marieke Heilbron, directeur Elan Wonen: “We zijn blij met SIG als samenwerkingspartner door onze eerdere ervaringen met zowel de cliënten als medewerkers. De huurders van SIG gaan wonen in het Hof van Clothilde. Dit is 1 van de 3 gebouwen die we op dit moment aan het bouwen zijn op het terrein tussen de Europaweg en J.J. Hamelinkstraat. Elan Wonen realiseert in totaal op deze mooie plek 297 nieuwe woningen.” 

2 woonlagen

De woningen aan de Clothildestraat worden naar verwachting in het 1e kwartaal van 2024 opgeleverd. De 20 studio’s/appartementen van de SIG zijn verdeeld over 2 woonlagen met elk een gemeenschappelijke huiskamer. De cliënten wonen er zelfstandig met 24/7 professionele begeleiding op maat.  

De planning

Eind 2023 worden de 1e sociale huurwoningen opgeleverd. De verwachting is dat het totale project voor de zomer van 2024 opgeleverd.

Meer info

Bekijk de projectpagina voor meer details.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Zaterdag 13 april is het tegelwipdag!

Op zaterdag 13 april kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur uw tegels in zand omruilen voor planten. Er zijn verschillende ruilpunten in Haarlem waar u uw tegels en zand kunt inleveren.
Lees meer

Woont u in een flat? Vanaf 1 april betaalt u een hoger voorschotbedrag

Woont u in een gebouw met een algemene ruimte, lift en verlichting? Dan betaalt u iedere maand een voorschotbedrag voor de stroom en het gas wat hiervoor wordt gebruikt. Ons contract voor stroom en gas liep af en wij hebben een nieuwe overeenkomst afgesloten. Helaas zijn de prijzen de afgelopen jaren gestegen en hebben wij een contract met een hogere prijs moeten afsluiten. Om deze reden wordt het voorschotbedrag vanaf 1 april verhoogd voor bewoners in een flat.
Lees meer

Elan Wonen koopt 114 sociale huurappartementen in HIGH5

PERSBERICHT | Elan Wonen heeft van ontwikkelcombinatie Hoorne Vastgoed/HBB Groep 114 sociale huurappartementen gekocht in nieuwbouwproject HIGH5 in Haarlem. Naast het sluiten van de koopovereenkomst zijn door HBB Groep en Elan Wonen ook de handtekeningen gezet onder de realisatieovereenkomst. Naar verwachting start HBB Groep eind dit jaar met de bouw en worden de woningen begin 2027 opgeleverd.
Lees meer