Terugblik op muurschildering Nagtzaamplein

Geplaatst op

Aan het Nagtzaamplein in Haarlem zijn 2 woningen van Elan Wonen opgefleurd met een muurschildering. Het ontwerp is gemaakt door kunstenaar Munir de Vries. Bewoners uit de buurt hebben meegedacht over het ontwerp.

Op de ene muur is het verleden van de wijk te zien. Wie goed kijkt, ziet de eerste spoorlijn, het bombardement tijdens de tweede wereldoorlog en een portret van Hannie Schaft. Op de andere muur is juist het heden en de toekomst te zien. Hier komen de dromen van de buurtbewoners tot uiting.

In onderstaande video komen kunstenaar Munir de Vries, buurtbewoners Herman en Marieke en wijkregisseur van Elan Wonen, Conny van Vollenhoven aan het woord. Zij vertellen over het idee voor het kunstwerk en hoe de buurt erop reageert.

Bekijk hier 'het verleden' van de muurschildering:

Bekijk hier 'het heden' van de muurschildering:

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Zelfstandig wonen in Hof van Clothilde

De allereerste bewoners verhuizen inmiddels naar ons splinternieuwe Hof van Clothilde! Onder deze bewoners bevinden zich ook cliënten van Philadelphia Zorg, die nu hun thuis hebben gevonden in de moderne nieuwbouwappartementen. Philadelphia Zorg is een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt om hun eigen leven te leiden volgens hun eigen wensen.
Lees meer