Tijdelijk Noodfonds Energie

Geplaatst op

De kosten voor energie zijn flink omhoog gegaan. Het Tijdelijk Noodfonds Energie is in het leven geroepen om te voorkomen dat mensen energieschulden opbouwen. Het fonds is er voor huishoudens met een hoge energierekening en een laag of laag middeninkomen. Het fonds betaalt een deel van de energierekening voor de periode oktober 2022 tot en met maart 2023.

U komt in aanmerking voor het noodfonds met de volgende voorwaarden

  • Bent u alleenstaand? Dan is uw bruto inkomen per maand lager dan € 2.980;

  • Woont u samen? Dan is uw gezamenlijk bruto inkomen per maand lager dan € 3.794;

  • U heeft zelf een contract voor gas, stroom en/of stadswarmte bij een energieleverancier;

  • De rekening is hoger dan 10% tot 13% van het bruto inkomen.

Vraag uw tegemoetkoming aan via www.noodfondsenergie.nl

Op deze website kunt u controleren of u in aanmerking komt voor het fonds. U heeft voor de check de volgende punten nodig:

  • Een half uur de tijd

  • Een mobiele telefoon met internet

  • Uw klantnummer en de termijnbedragen bij uw energieleverancier

  • Uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord

  • Eventuele huisgenoten die ouder zijn dan 18 met een inkomen

De uitslag van uw aanvraag

Wanneer uw aanvraag is ingediend, hoeft u verder niets te doen. Het Noodfonds controleert samen met uw energieleverancier of uw aanvraag klopt. Komt u in aanmerking voor het fonds? Dan verlaagt uw energieleverancier uw rekening over de periode oktober 2022 tot en met maart 2023.

Het Noodfonds is een initiatief van verschillende energieleveranciers

Eneco, Essent, Greenchoice, Vattenfall, Nederlandse SchuldhulpRoute en SchuldenlabNL vormen samen het Tijdelijk Noodfonds Energie. De Rijksoverheid ondersteunt het fonds.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Zaterdag 13 april is het tegelwipdag!

Op zaterdag 13 april kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur uw tegels in zand omruilen voor planten. Er zijn verschillende ruilpunten in Haarlem waar u uw tegels en zand kunt inleveren.
Lees meer

Woont u in een flat? Vanaf 1 april betaalt u een hoger voorschotbedrag

Woont u in een gebouw met een algemene ruimte, lift en verlichting? Dan betaalt u iedere maand een voorschotbedrag voor de stroom en het gas wat hiervoor wordt gebruikt. Ons contract voor stroom en gas liep af en wij hebben een nieuwe overeenkomst afgesloten. Helaas zijn de prijzen de afgelopen jaren gestegen en hebben wij een contract met een hogere prijs moeten afsluiten. Om deze reden wordt het voorschotbedrag vanaf 1 april verhoogd voor bewoners in een flat.
Lees meer

Elan Wonen koopt 114 sociale huurappartementen in HIGH5

PERSBERICHT | Elan Wonen heeft van ontwikkelcombinatie Hoorne Vastgoed/HBB Groep 114 sociale huurappartementen gekocht in nieuwbouwproject HIGH5 in Haarlem. Naast het sluiten van de koopovereenkomst zijn door HBB Groep en Elan Wonen ook de handtekeningen gezet onder de realisatieovereenkomst. Naar verwachting start HBB Groep eind dit jaar met de bouw en worden de woningen begin 2027 opgeleverd.
Lees meer