Zelfstandig wonen in Hof van Clothilde

Geplaatst op

De allereerste bewoners verhuizen inmiddels naar ons splinternieuwe Hof van Clothilde! Onder deze bewoners bevinden zich ook cliënten van Philadelphia Zorg, die nu hun thuis hebben gevonden in de moderne nieuwbouwappartementen. Philadelphia Zorg is een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt om hun eigen leven te leiden volgens hun eigen wensen.

De samenwerking tussen Elan Wonen en Philadelphia Zorg heeft geresulteerd in een prachtige kans: een deel van onze sociale huurwoningen is nu toegankelijk voor cliënten met een lichte verstandelijke beperking. Hierdoor krijgen zij nu de mogelijkheid om vanuit en zorginstelling door te stromen naar een eigen woning. In Hof van Clothilde wonen deze cliënten zelfstandig, met de juiste begeleiding om hen te ondersteunen in hun dagelijks leven.

Dromen komen uit

Andrea van der Kolk, regiomanager van Philadelphia, is enthousiast: "Daarom ben ik zo blij met de samenwerking met Elan Wonen. Het is een mooie reis geweest de afgelopen jaren die er nu toe heeft geleid dat de eerste cliënten kunnen verhuizen. Hun droom komt uit, een nieuwe zelfstandige woning."

Bijdragen aan zelfstandigheid en welzijn

Marieke Heilbron, directeur van Elan Wonen, deelt dit enthousiasme. Zij overhandigde de sleutels aan een van de cliënten en benadrukte het belang van inclusieve buurt: "Het is prachtig om de sleutels te overhandigen aan deze nieuwe bewoners van Hof van Clothilde en zo bij te dragen aan hun zelfstandigheid en welzijn. Voor Elan Wonen betekent dit ook een toegevoegde waarde: namelijk een gemengd complex met een diversiteit aan inwoners."

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Zaterdag 13 april is het tegelwipdag!

Op zaterdag 13 april kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur uw tegels in zand omruilen voor planten. Er zijn verschillende ruilpunten in Haarlem waar u uw tegels en zand kunt inleveren.
Lees meer

Woont u in een flat? Vanaf 1 april betaalt u een hoger voorschotbedrag

Woont u in een gebouw met een algemene ruimte, lift en verlichting? Dan betaalt u iedere maand een voorschotbedrag voor de stroom en het gas wat hiervoor wordt gebruikt. Ons contract voor stroom en gas liep af en wij hebben een nieuwe overeenkomst afgesloten. Helaas zijn de prijzen de afgelopen jaren gestegen en hebben wij een contract met een hogere prijs moeten afsluiten. Om deze reden wordt het voorschotbedrag vanaf 1 april verhoogd voor bewoners in een flat.
Lees meer

Elan Wonen koopt 114 sociale huurappartementen in HIGH5

PERSBERICHT | Elan Wonen heeft van ontwikkelcombinatie Hoorne Vastgoed/HBB Groep 114 sociale huurappartementen gekocht in nieuwbouwproject HIGH5 in Haarlem. Naast het sluiten van de koopovereenkomst zijn door HBB Groep en Elan Wonen ook de handtekeningen gezet onder de realisatieovereenkomst. Naar verwachting start HBB Groep eind dit jaar met de bouw en worden de woningen begin 2027 opgeleverd.
Lees meer