Zonnepanelen op 5 flats in Heemstede

Geplaatst op

In 2022 plaatsten we 1850 zonnepanelen op woningen. Ook in 2023 gaan we vol aan de bak om op meer woningen zonnepanelen te plaatsen. Elan Wonen wil het aantal zonnepanelen verhogen naar 2500 per jaar. Waar het kan, komen de zonnepanelen op eengezinswoningen, lage en hogere flats. In Heemstede zijn we op dit moment bezig met project Zonnebuur; 5 flats zijn aan de beurt voor zonnepanelen.

750 panelen zijn er klaar voor

Het bedrijf Lens plaatst die zonnepanelen op de daken van onze flatgebouwen. Deze zonnepanelen zijn met elkaar goed voor het opwekken van 200.000 kWh per jaar. Dat staat gelijk aan wat 80 huishoudens gemiddeld per jaar aan stroom verbruiken. Het dak produceert dus duurzame stroom die helemaal teruggaat naar het energienet. Bewoners gebruiken deze stroom verder niet. Bijzonder aan dit project is dat bewoners gratis kunnen meedoen. Via de energiecoöperatie ‘Zonnebuur’ konden bewoners zich hiervoor aanmelden. Deelnemers profiteren van een vergoeding. Daarnaast helpen de zonnepanelen met de verduurzaming van onze woningen. Dus goed voor de portemonnee van de huurder én voor het milieu.

Deel dit nieuws

Overig nieuws

Zaterdag 13 april is het tegelwipdag!

Op zaterdag 13 april kunt u tussen 10.00 en 14.00 uur uw tegels in zand omruilen voor planten. Er zijn verschillende ruilpunten in Haarlem waar u uw tegels en zand kunt inleveren.
Lees meer

Woont u in een flat? Vanaf 1 april betaalt u een hoger voorschotbedrag

Woont u in een gebouw met een algemene ruimte, lift en verlichting? Dan betaalt u iedere maand een voorschotbedrag voor de stroom en het gas wat hiervoor wordt gebruikt. Ons contract voor stroom en gas liep af en wij hebben een nieuwe overeenkomst afgesloten. Helaas zijn de prijzen de afgelopen jaren gestegen en hebben wij een contract met een hogere prijs moeten afsluiten. Om deze reden wordt het voorschotbedrag vanaf 1 april verhoogd voor bewoners in een flat.
Lees meer

Elan Wonen koopt 114 sociale huurappartementen in HIGH5

PERSBERICHT | Elan Wonen heeft van ontwikkelcombinatie Hoorne Vastgoed/HBB Groep 114 sociale huurappartementen gekocht in nieuwbouwproject HIGH5 in Haarlem. Naast het sluiten van de koopovereenkomst zijn door HBB Groep en Elan Wonen ook de handtekeningen gezet onder de realisatieovereenkomst. Naar verwachting start HBB Groep eind dit jaar met de bouw en worden de woningen begin 2027 opgeleverd.
Lees meer