Elan Wonen realiseert aan de J.J. Hamelinkstraat 297 nieuwe woningen. De 148 verouderde sociale huurwoningen hebben plaats gemaakt voor nieuwbouw. Er komen 198 sociale huurwoningen. Daarnaast bouwen wij woonwerkwoningen voor de vrije sector. Ook komen er 43 huurappartementen voor de vrije sector, 11 zorgappartementen en 25 koopwoningen.

Locatie

Tussen de Schipholweg en de J.J. Hamelinkstraat bouwt Elan Wonen vervangende nieuwbouw. Het project is onderdeel van het grotere plan Slachthuisbuurt Zuidstrook. Samen met collega corporaties en de gemeente Haarlem werkt Elan Wonen aan het herstructureren van de Zuidstrook van de Slachthuisbuurt. De J.J. Hamelinkstraat ligt in het verlengde van het project Hof van Leijh dat in 2020 door Elan Wonen is opgeleverd. Het project vormt een belangrijke stap in het afronden van de Schipholweg als aantrekkelijke stadsentree voor Haarlem.  

Gevarieerd woningaanbod  

Elan Wonen bouwt een gevarieerd woonprogramma. Een groot deel wordt ingevuld met sociale woningbouw. Er komen 198 sociale huurwoningen van 1-, 2- en 3 kamerwoningen, variërend van 36m2 tot 65m2. Daarnaast bouwen wij 20 woonwerkwoningen voor de vrije sector. Ook komen er 43 huurappartementen voor de vrije sector, 25 koopwoningen en zorgappartementen. Deze diversiteit aan woningen zorgt voor een gemengde wijk, voor jong en oud. De nieuwe bebouwing kent meerdere hoogtes; aan de Schipholwegzijde is de bouwhoogte zeven lagen. Tegenover de aansluiting met de Europaweg komt een toren met negen verdiepingen. De laagbouw vind je aan de achterzijde van het project. De nieuwe woningen worden zeer energiezuinig en gasloos. 

Alle woningen zijn verhuurd in de J.J. Hamelinkstraat 

Elan Wonen verhuurt alleen de 198 sociale huurwoningen en 20 woonwerkwoningen. De woningen zijn in drie rondes via Mijnwoonservice.nl geadverteerd. De inschrijvingsperiode is gesloten en alle woningen zijn verhuurd.

De koopwoningen en vrije sector appartementen worden niet door Elan Wonen aangeboden. De koopwoningen zijn inmiddels verkocht. De vrije sector woningen worden door Rijsterborgh verhuurd. Kijk voor meer informatie over de vrije sector woningen op https://hamelink-haarlem.nl/

 Hof van Clothilde in beeld

Het Hof van Clothilde is uit de steigers. In september en oktober worden de woningen afgewerkt. We verwachten in januari 2024 de bewoners te verwelkomen. Bekijk hier de plattegrond van het complex en de omgeving.

Planning

  • Sloopwerkzaamheden: gereed

  • Start bouw: medio maart 2022 

  • Oplevering: gefaseerde oplevering van januari 2024 tot juni 2024.

Samenwerkingspartners

  • Aannemer: Hillen & Roosen

  • Makelaar: Mooijekind Vleut

  • Architect: FAZO Architecten (samenwerkingsverband Faro Architecten en ENZO Architecten)

Voortgang in beeld